Za začetnike supanje verjetno ne bo enostavno, bo pa nadvse zabavno in na koncu tudi nagrajujoče, če uspemo osvojiti osnovne veščine, ki trud poplačajo z razširjenim naborom možnosti, ki jih imamo, ko osvojimo ravnotežje in upravljanje supa. Da bi se lahko lotili tega zabavnega in zanimivega procesa, pa moramo poenostaviti tudi nekatere druge zadeve – potrebovali bomo namreč ustrezen komplet opreme, poleg tega pa seveda rabimo tudi primerno lokacijo za izvajanje vodnih akrobacij.

Enostavno do opreme

Nedvomno najbolj enostavno pot do SUP opreme predstavlja najem supa. To je skorajda samoumevna izbira za tiste, ki želijo svojo izkušnjo čim bolj poenostaviti in se ne želijo že pred prihodom na morje ukvarjati z zahtevno izbiro in visokimi cenami. Najem supa vse skupaj zelo poenostavi, saj vse skrbi in večinski delež stroškov prenesemo na ponudnika najema. Največja prednost je seveda ta, da ni treba plačevati za novo opremo. Tudi cenovno ugodni kompleti za začetnike bodo namreč stali več sto evrov, kar ni majhen denar za tiste, ki še ne vedo, kako dobro se bodo na supu znašli.

Najem supa poenostavi tudi celoten postopek supanja – komplet opreme preprosto prevzamemo pri ponudniku, morda celo na končni lokaciji, po koncu najema pa ga vrnemo. Ni se treba ukvarjati s pospravljanjem in shranjevanjem, tudi transport je lažji, nenazadnje pa nimamo skrbi niti z vzdrževanjem in obrabo.

Lokacija za supanje

Najbolj enostavno bo ravnotežje loviti na mirni vodni gladini, zato so za supanje posebej priljubljena jezera. V toplih poletnih dneh je na jezerih veliko veslačev na napihljivih deskah, kar že nekaj pove. A seveda se mnogi za to aktivnost navdušijo na morju, ki je prav tako zelo primerno. Pravzaprav so ravno valovi tisti, ki zagotovijo zabavno in zanimivo izkušnjo. Začetniki bodo sicer ravnotežje raje lovili na mirni gladini, že kaj kmalu pa bodo valovi predstavljali privlačen izziv in obilo zabave.

Categories: Novice