Pri zagotavljanju varnosti v lastnih stanovanjskih prostorih si preprosto ne moremo privoščiti kompromisov. Še posebej ne pri tistih elementih opreme, ki predstavljajo največje tveganje. Na srečo lahko že z minimalnim vložkom dela in denarja dosežemo odlične učinke, ki ponujajo zadovoljiv rezultat in prijetno bivanje na dolgi rok. Najprej je treba vedeti, katera tveganja zahtevajo posebno pozornost.

Nesreče se doma pogosto dogajajo na stopniščih, je pa to dokaj enostavno preprečiti ali vsaj omiliti z učinkovito ograjo. Notranje ograje za stopnice so nujen element, ki ga ne smemo zanemariti. Čeprav se morda zdi, da so stopnice v zaprtih prostorih povsem varne, pridejo notranje ograje za stopnice še kako prav. V vsakem primeru je dobro imeti zanesljivo oporo, če se pri hoji po stopnicah pripeti kakšna nezgoda – v nasprotnem primeru pride lahko do hudih padcev. Na srečo dopuščajo notranje ograje za stopnice veliko svobode pri oblikovanju in izdelavi, saj se večinoma izdelujejo kar po naročilu, verjetno že pri oblikovanju stopnišča.

Podobno velja za balkone, ki so prav tako pogosto prizorišče nezgod in padcev. Balkonske ograje lahko padce učinkovito preprečijo, predvsem seveda tiste, ki se zgodijo zaradi nerodnosti ali nepazljivosti. Z uporabo balkonske ograje v višini težišča uporabnikov balkona že preprečimo nenamerne padce, kar pomeni, da se bo v tej vlogi dobro obnesla že čisto osnovna ograja. Seveda je priporočljivo uporabiti zanesljivo in trdno ograjo, poleg tega ne pozabimo, da izbiramo element za dolgotrajno uporabo, torej je smiselno izbrati kakovostne balkonske ograje, ki bodo svoje delo brez kompromisov opravljale skozi dolga leta uporabe.

Z uporabo ustreznih ograj že storimo veliko pri zagotavljanju varnosti v stanovanju. Predvsem preprečimo pogoste nezgode, ki vodijo do neprijetnih poškodb. Seveda pa bo treba pozornost nameniti še mnogim drugim potencialnim tveganjem, saj padci niso edina nevarnost za zdravje in počutje stanovalcev.

Categories: Novice